Fra Rieti til Assisi

26. maj – 3. juni 2018

Efter mange års skønne vandringer i Danmark og Sverige på 1-3 dage tager Abildgård Kirkes pilgrimsgruppe nu initiativ til en større tur i 2018: En uges vandring i Frans af Assisis fodspor i hjertet af Italien.

Det bliver som hidtil vandringer med tid og rum til både samtale og stilhed, med et par enkle  andagter i dagens løb inspireret af det, vi skal møde, og med mulighed for samvær og hygge om aftenen. Kort sagt vandringer, hvor både naturen, forundringen, den kristne tro og fællesskabet er i fokus. 

 

I Frans af Assisis fodspor 

Frans af Assisi var en velhavende klædehandlersøn, der som ganske ung fik et kald fra Gud. Det tog han konsekvenserne af, forlod sin rige familie i Assisi og blev tiggermunk. Senere grundlagde Frans af Assisi franciskanerordenen som er kendetegnet ved et liv i fattigdom, og glæde ved naturen og enkelheden. 

Vandringen begynder i Rietidalen og  over 6 dage vandrer vi nordpå, mens vi ser og oplever steder som fik betydning i Frans liv og virke og ender i Assisi, Frans fødeby..  

Vi vandrer først og fremmest i naturskønne omgivelser, på små stier, i bjerg- og skovområder.

Terrænet er middel krævende, og man skal være i god form inden turen og kunne gå omkring 20 km dagligt i varierende terræn.

Der er overnatning på enkelt hotel i tomandsværelser med bad og toilet, og bagagen bliver hver dag transporteret fra overnatningsstedet til det næste. 

Vandring og rejse ledes Hanna og Ernst Hansen og sognepræst Gurli Møller Andreasen i samarbejde med Unitas Rejser. 

Se flere detaljer om rejsen i folderen  som kan hentes på info-hylden i Abildgård Kirke eller downloades her.  Bemærk at sidste tilmelding er rykket til 15. marts 2018.