Del din søndag med verdens mest udsatte

Søndag den 11. marts inviteres du med ud og samle ind til verdens fattigste.

Det tager kun tre timer af din forårssøndag at samle ind – men det gør en verden til forskel for mennesker, der intet har i dag.  Når du går en rute kan Folkekirkens Nødhjælp give:

 • 5 familier en køkkenhave, der sikrer mad og indtægt
 • 25 mennesker midlertidigt husly efter en katastrofe
 • 30 flygtningebørn næringsrig mad i en måned 

 

Der er brug for dig

Omkring 20.000 frivillige går på gaden, når Folkekirkens Nødhjælp samler ind. Men der er altid brug for flere, som vil bidrage til en givende søndag på tværs af generationer og grænser. Tag en ven med – eller hele din familie - og se, hvem der samler mest ind!

Abildgård Sogn håber at kunne sende så mange frivillige indsamlere på gaden, at alle i sognet får mulighed for at give verdens mest udsatte mennesker en håndsrækning.

I en tid med krige og massive flygtningestrømme er begrebet næstekærlighed ofte oppe at vende. Ideen om at tage sig af sin næste, både naboen og den fremmede, går dog tusindvis af år tilbage i både vores kultur og kristendom. Vi kender den blandt andet fra lignelsen om ”Den barmhjertige samaritaner” fra Lukasevangeliet.

Folkekirkens Nødhjælps ambassadører, Martin Buch og Rasmus Botoft fra Rytteriet, samler ind ved den årlige indsamling (= Sogneindsamling)  Foto: Mikkel Østergaard

FEM gode grunde til at blive indsamler:

 • Du gør en forskel i en ulige verden
 • Du udfører et konkret stykke frivilligt arbejde på kort tid
 • Du kan skrive det på dit CV
 • Du udvider dit netværk
 • Man bliver glad af at give og du får en god dag.

 

 

Altid hjælp til selvhjælp

Folkekirkens Nødhjælp arbejder for at redde liv, opbygge robuste samfund og bekæmpe ekstrem ulighed. Logoet er en fisk, og vores måde at arbejde på lyder helt forenklet: ”Folkekirkens Nødhjælp skaffer ikke kun en sulten mand en fisk, men også en fiskestang og retten til at fiske i søen, han bor ved”.

Når vi hjælper de allermest udsatte, hæver vi levestandarden i et helt område, så færre sulter, færre må flygte og flere kommer i skole. Det synes vi, det giver rigtig god mening at samle ind til.

Vi er med i Sogneindsamlingen, fordi det altid er en god og hyggelig dag, hvor vi, på tværs af generationer deler vores søndag med mennesker, der virkelig har brug for hjælp. Vi hygger os både med turen med indsamlingsbøssen og den varme suppe efter indsamlingen.

 

Det nytter!

På landsplan blev der samlet 12 millioner kroner ind til verdens fattigste lande. Så det nytter noget, at vi også her i sognet samler ind til Folkekirkens Nødhjælp. Meld dig som indsamler ved at kontakte kirkekontoret på tlf. 98 42 32 88 eller mail abildgaard.sogn@slet-dette.km.dk allerede nu og del din søndag med verdens mest udsatte mennesker.

 

Skal – skal ikke

Stadig i tvivl om du skal blive indsamler? Her er lidt for og imod.

 • Du bliver lidt træt i benene, MEN …
  du sparer et Fitness-klip og får verdens mest meningsfulde motion!
 • Måske smækker nogen døren i, MEN … 
  du møder flere godhjertede mennesker på din vej end alle andre søndage!
 • Det kan være grænseoverskridende at banke på fremmede folks døre og bede om penge, MEN …
  hvor er det cool at overvinde sig selv for at gøre en forskel for andre!

 

Foto øverst: Mikkel Østergaard.