Abildgård Formiddag: FOREDRAG | Abildgård Kirke

Dato Torsdag d. 2. marts 2023, kl. 09:30
Sted Abildgård Kirke, Abildgårdsvej 56, 9900 Frederikshavn
Abildgård Formiddag: FOREDRAG

Abildgård Formiddage er en foredragsrække på seks, hvor vi tager fat på nogle af livet store spørgsmål. I denne sæson er emnerne: Det evige liv, Himmelstigen, Den 8. dødssynd, Påske til pinse, Dengang Bibelen blev til og H.A. Brorsons liv og salmer.

Denne torsdag:

Påske til pinse - Hvad sker der i mellemtiden? v/ Professor Erik A. Nielsen

De halvtreds dage mellem påske og pinse er den mest hemmelighedsfulde periode i kirkeåret. Hvad sker der i dagene fra påskemorgen til Helligåndens komme på pinsedagen? Ordet pinse stammer fra det græske ord pentekoste, der betyder den halvtredsindtyvende dag. Og det tal opstår ved, at perioden på syv uger er på 7x7 dage. Syvtallet er det helligste tal i Bibelen, og når det ganges periode af den mest lysende hellighed. Intet tidsrum fører med sig selv, opstår der en dybere ind i kristentroens mysterium. På hvilke måder åbenbarer det hemmeligste sig her? Pinsen er blevet betegnet som påskens påske. Her står påskens betydning op af døde. Hvordan det?

Foredragene afholdes torsdage kl. 9.30-12.00. Pause mellem 10.30- 11.00 med forfriskning og formiddagskaffe. Deltagerbetalingen er 30 kr. pr. gang eller 150 kr. for hele forløbet. Tilmelding til Arne Holdensen: tlf. 30 53 50 89, arneholdensen@gmail.com. Minimum deltagerantal for gennemførelsen er 40.