Abildgård Formiddag: Henning Kjær Thomsen

Mandag d. 24. februar 2020, Kl. 09:30 til kl. 12:00
Abildgårdsvej 56, 9900 Frederikshavn, Danmark
Henning Kjær Thomsen

Henning Kjær Thomsen, teologisk stiftskonsulent: ”Liturgi og ritualer”. Kristendom begynder med gudstjeneste. I Apostlenes Gerninger 2, 42 hedder det om den allerførste menighed, at den er et konkret fællesskab, der holder fast ved læren, bønnerne og brødsbrydelsen. Sådan har det været lige siden. Vores højmesse i dag er netop bygget op om ordet, bønner/salmer og nadver. Det rejser spørgsmålet, hvad det er, der gør liturgi og ritualer så grundlæggende? Hvad er det, de kan og gør, som åbenbart er uundværligt? Det er et par af de spørgsmål, dagens fortælling vil forsøge at svare på.

Abildgård Formiddage er en foredragsrække, hvor vi tager fat på nogle af livet store spørgsmål. Temaet i denne sæson er "Hvordan er vi kristne? -  sådan!" Foredragene afholdes MANdage kl. 9.30-12.00. Pause mellem 10.30- 11.00 med forfriskning og formiddagskaffe. Deltagerbetalingen er 30 kr. pr. gang eller 150 kr. for hele forløbet. Tilmelding gerne til Arne Holdensen: tlf. 30 53 50 89, arneholdensen@gmail.com. Minimum deltagerantal for gennemførelsen er 40.