Forårskoncert

Abildgårdsvej 56, 9900 Frederikshavn, Danmark
Daniluk og Rasmussen
Fri entre

Inden for i varmen vil vi hilse foråret velkomment med fejende flot barokmusik af Vivaldi for to violiner og tasteinstrument. Mange forbinder Vivaldi med de berømte Fire årstider, og eftermiddagens program byder på hele to værker af den berømte italiener: Concerto grosso i d-mol for to violiner, og koncert i a-mol for soloviolin.

Ægteparret Olga og Taras Daniluk er kendte i Abildgård kirke som medlemmer af både Aalborg Symfoniorkester og Nordjyske Strygere. Desuden har de tidligere medvirket ved bl.a. midnatsmessen julenat og koncerter sammen med kirkens organist Søren Rasmussen i forbindelse med den årlige Vendsyssel Festival.

Midtvejs i koncerten spiller Søren Rasmussen J.S. Bachs festlige præludium og fuga i G-dur som en passende kontrast til Vivaldis energiske mol-tonearter. Koncertens anden halvdel koncentrerer sig om kendte romantiske toner. Først Jules Massenets Meditation og Albinonis Adagio fremført af Olga Daniluk. Herefter følger Edward Elgars Salut d’Amour.

Koncerten afsluttes som vi begyndte med en barokklassiker: Bachs Jesus bleibet meine Freude for to violiner og orgel. Efter koncerten er der hyggeligt samvær på kirketorvet, hvor tilhørerne kan nyde et glas vin og få en snak med de medvirkende.