Koncert: Den sælsomme Duo | Abildgård kirke
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert: Den sælsomme Duo

Koncert: Den sælsomme Duo

Dato Onsdag d. 19. august 2020, Kl. 19:30 til kl. 21:00
Sted Abildgårdsvej 56, 9900 Frederikshavn
Fri entre

Sommerkoncert med Den Sælsomme Duo, som består af Tine Lilholt, fløjte og Søren Rasmussen, orgel.

Programmet byder på musik for fløjte og orgel af kendte komponister som: Bach, Mozart, Beethoven og John Williams.

Johann Sebastian Bach er én af musikhistoriens største skikkelser, fuldender og perfektionerer barokkens tonekunst, de dog først lang tid efter hans død bliver kendt og beundret verden over.

Koncerten indledes pompøst med ét af hans mest spillede værker i kategorien større orgelværker: Præludium og Fuga i GDur, hvis fugatema associerer til Lumbye’s ”Britta Polka”. Herefter følger Sonate i G-Dur af C.P.E. Bach, der regnes for den mest kendte af J.S. Bach’s sønner.

Midtvejs i koncerten spilles et større uddrag af filmkomponisten John William til de legendariske ”Star Wars” film.

Søren Rasmussen har sammensat et udvalg af ”Intergalaktiske” temaer fra alle 9 film, dog med særlig fokus på de to første film: Episode IV (A new hope) og Episode (The Empire strikes back).

Foruden de mest kendte numre ”Main Theme”, ”The Imperial March” og ”The Throne room”, vil der også være temaer med et stille meditativt præg som ”Princess Leia’s Theme” og ”Luke and Leia”.

I anledning af jubilæumsåret for Beethoven spilles et lille orgelintermezzo ”Prelude Circulaire”, der tager tilhøreren med på en musikalsk rundtur i alle kvintcirklens 12 durtonearter.

Endelig vil koncerten også byde på både fransk romantik af Guilmant og nyere musik af Svend Ove Møller og Bo Grønbech. Førstnævnte ved en melankolsk Invention fra besættelsestiden, der er komponeret under isvinteren 1942. Sidstnævnte er repræsenteret ved tre variationer af salmemelodier fra ”Harboøre Sange”.

I forhold til loven om forsamlinger vil der muligvis være begrænsninger i forhold til antal deltagere ved denne koncert.