Vendsyssel Festival Koncert: Dresdner Kreuzchor | Abildgård kirke

200 kr.

Dresdner Kreuzchor
Dirigent: Roderich Kreile

Hvert år oplever godt 150.000 mennesker Dresdner Kreuzchor i Dresden, hvor det blandede drengekor hver lørdag eftermiddag medvirker i „Vesper“.

Dresdner Kreuzchor blev stiftet tilbage i det 13. århundrede som Dresdens modstykke til Leipzigs Thomanerchor og er etableret på basis af en latinskole, hvis elever kunne medvirke ved den latinske gudstjeneste. Udover de syv århundreders historie har koret et verdensomspændende unikt omdømme.

Korets repertoire spænder fra Schütz og Bach via Haydn og Mendelssohn til Theodorakis og andre nutidige kunstnere. Man samarbejder med bl.a. Dresdner Philharmonie og Sächsische

Staatskapelle, leverer solister til operaen og turnerer i Amerika og Asien. Blandt de tidligere ”kreuzianere” er verdensberømte sangere som Peter Schreier og Olaf Bär. I dag omfatter koret ca. 150 drenge og unge mænd i alderen 9 til 19 år fra Dresden og omegn. Drengene går i Kreuzschule i Dresden.

Korets nuværende leder Roderich Kreile er den 28. ”Kreuzkantor” siden reformationen.

Program: Værker af Heinrich Schütz, Arvo Pärt, Johann Sebastian Bach, Nancy Telfer, Tomas Luis de Victoria, Joseph Haydn, Anton Bruckner, Giovanni Pierluigi da Palestrina, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Rudolf Mauersberger, Thomas Tallis, Morten Lauridsen og Johannes Brahms.

Arrangør: Vendsyssel Festivals styrelse.

Billetpris: kr. 200,-

Billetter købes på vendsysselfestival.dk