Pilgrimsvandring 2021 | Abildgård kirke

4.-6. juni 2021

Tilmelding her

Ertebølle - Vilsted Sø - Livø

Med Vitskøl Kloster, som tryg base, vil vi fra d. 4. til 6. juni have tre vandringer hvor natur, kultur og historie er rigt repræsenteret. Ved Ertebølle fandt Nationalmuseet i 1890 rester fra bopladser der stammer tilbage fra Jægerstenalderen.
Vilsted Sø på 450 ha, som er blevet genskabt efter at have været tørlagt i 100 år har et rigt fugleliv.
Livø er med sine fredede arealer og økologiske jordbrug en naturperle i Limfjorden. Den bærer også en trist historie om unge utilpassede mænds skæbner.

Om vandringerne:

Fredag d. 4.
Vandringen starter ved Strandby KirkeVestergårdsvej 6, 9640 Farsø. Herfra vandrer vi til Stenaldercen-ter Ertebølle hvor vi spiser vores medbragte mad. Hvis vandstanden tillader det vandrer vi rundt om Ertebølle Hoved og tilbage ad kystnære stier til Strandby Kirke. Herefter kører vi til Vitskøl Kloster og bliver indkvarteret. Vandringen er ca. 14. km.

Lørdag d. 5.
Kører vi 3 km. fra Vitskøl Kloster til Ranum Kirke hvorfra vi starter dagens vandring omkring Vilsted Sø, som er Danmarks næst største. Vi skal nyde den genskabte sø der blev tørlagt over flere omgange fra 1869. I 1998 blev søen genskabt. Undervejs besøger vi Vilsted Kirke, inden vi vender tilbage til Ranum Kirke. Vandringen er ca. 16 km.

Søndag d. 6.
Efter morgenmaden tjekker vi ud fra Vitskøl Kloster og kører 5 km. til Rønbjerg havn. Herfra skal vi sejle til Livø. Vi vandrer på stier så vi undervejs kan nyde udsigten til Fur, Mors, Thy og Himmerland. Øen har store fredede områder og er drevet som økologisk landbrug. Øen var frem til 1971 fangeø for kriminelle og udviklingshæm-mede mænd. På den muntre side er øen kendt for sine jazz festivaller. Vandringen er på ca. 10 km.

Generelt om pilgrimsvandringerne

Ruterne er på 10 -16 km. Vandringerne foregår i et roligt tempo. Der holdes et hvil efter en times vandring, hvorefter sognepræst Gurli Møller Andreasen, giver os ord til eftertanke på den videre vandring. På nogle strækninger er der stillevandring, hvor der er ro til egne tanker, og ro til at nyde naturens lyde.

Indkvartering og mad på Vitskøl Danhostel

Der er indkvartering i to sengs værelser, med eget bad og toilet. Enkeltværelse mod ekstrabetaling. Der skal ikke medbringes sengelinned og håndklæde.
Lørdag og søndag spiser vi morgenmad og smører madpakker til dagens vandring.
Fredag og lørdag aften spiser vi middag kl. 19.00

Tidspunkter

Fredag d. 4.6.

Kl. 10.00 mødes vi ved Strandby Kirke Vestergårdsvej 6, 9640 Farsø og starter herfra dagens vandring.
Kl. ca. 17.00 afsluttes dagens vandring, hvorefter der er indkvartering.
Kl. 19.00 er der middag. Efter middagen er der hyggeligt samvær, hvor vi synger og kan dele dagens oplevelser.

Lørdag d. 5.6.

Kl. 7. 30 spiser vi morgenmad og smører madpakker.
Kl. 9.00 kører vi fra Vitskøl Kloster til Ranum Kirke
Kl. ca. 17. 00 afsluttes dagens vandring.

Søndag d. 6.6.

Kl. 7.30 spiser vi morgenmad, smører madpakker og tjekker ud.
Kl. 8.30 forlader vi Vitskøl Danhostel og kører til Rønbjerg Havn
Kl. ca. 16.00 siger vi farvel og tak for denne gang.

Praktiske oplysninger:

• Husk vand og fortæring fredag frem til middagen. (aftensmaden)
  • Praktisk fodtøj. Der kan være strækninger hvor stien er fugtig.
  • Regntøj håber vi ikke bliver nødvendig, men for en sikkerheds skyld.
  • En lille dagtursrygsæk til madpakke,drikke og regntøj.

Pris for deltagelse

• Prisen er inkl. overnatning, morgenmad, madpakke, middag og færgeoverfart kr. 1185,00
  • Tillæg for enkeltværelse kr. 250,00 (begrænset antal)
  • Depositum kr. 500,00 betales senest d. 1.4.2021 på knt. nr. 9006 - 4571205055
  • Restbeløb kr. 685,00 betales senest d. 1.5.2021 på samme konto
  • Ved afbud senere end d. 14.5.2021 kan indbetalingerne ikke refunderes.

For flere oplysninger ring til

• Ernst Hansen mobil 2088 5894
  • Gurli Møller Andreasen 4246 5257

Max deltagerantal 30.

Fred og alt godt.

Pilgrimsgruppen: Gurli, Else og Hans Kristian, Hanna og Ernst

Den hellige Birgittas bøn.
Herre, vis mig din vej. Og giv mig mod til at gå den.

Læs folderen her